Tämä 5 op opintojakso (TX00EY02-3001) on jälkimmäinen osa verkossa järjestettävää puurakentamisen opintokokonaisuudesta, jonka ensimmäinen osa on samoin 5 op laajuinen Johdanto puurakentamisen perusteisiin ja kestävään kehitykseen . 

Tällä opintojaksolla tutustutaan puurakenteisiin, niiden ominaispiirteisiin, puun ominaisuuksiin materiaalina, puurakenne- järjestelmiin, puisiin erikoisrakenteisiin, puurakennusten erityispiirteisiin sekä siihen, miten puurakennukset käytännössä toteutetaan (esivalmistetut rakennuselementit sekä asennus- ja työmaatoiminnot). Huom! Opintojakso ei vastaa sisällöltään lain edellyttämää puurakenteiden suunnitelijan pätevyyttä.

Opintojakso on tarkoitus tehdä verkossa itseohjautuvasti, mutta sisällöstä vastaavien laatimassa suoritusjärjestyksessä. Seuraavaan osioon siirtyminen edellyttää yleensä edellisen hyväksyttyä suorittamista. 

Opintojakson sisältö koostuu esittelyvideoista, puheenvuoroista, kirjallisesta materiaalista, ja harjoituksista tai oppimistehtävistä. Opintojakso arvioidaan  arvosanalla 0 - 5.