Turvallisuusjohtamisen perusteet opintojakso pitää sisällään seuraavat asiakokonaisuudet:

- Turvallisuusjohtaminen kokonaisvaltaisena käsitteenä

- Riskienhallinta

- Kriisinhallinta

- Kriisijohtaminen

- Kriisiviestintä

Opintojakson tavoiteena on antaa opiskelijoille tieto turvallisuusjohtamisesta ja sen merkityksestä menestyvälle yritystoiminnalle. Turvallisuusjohtamisen taidot korostuvat juuri nyt, kun yritysten toiminta- ja turvallisuusympäristö muuttuu lähes jatkuvasti. Yhteiskunta on elänyt viimeisten vuosien aikana kriisistä toiseen ja ne yritykset, jotka ovat hallinneet riskit hyvin ja varautuneet riskien eskaloitumiseen kriisiksi hyvin, ovat menestyneet muita yrityksiä paremmin. 

Tavoittena on myös se, että opiskelija osaa selostaa yritysturvallisuuden ja riskienhallinnan käsitteet, osa-alueet sekä niiden merkityksen organisaatiolle. Hän pystyy määrittämään organisaatioiden turvallisuudelle asetettujen vaatimusten ja parhaiden käytäntöjen perusteet sekä osaa soveltaa niitä. Opiskelija osaa kehittää yritysturvallisuutta ja hallitsee riskienhallinnan periaatteet sekä riskien arvioinnin ja hallinnan menetelmät

Globaalit muutokset yritysten toiminta- ja turvallisuusympäristössä ovat vaatineet yritysten johdolta myös vahvoja kriisijohtamisen valmiuksia. Samalla yritykset ovat joutuneet oppimaan myös kriisiviestinnän tärkeyden, kun yritystä johdetaan kriisissä. 

Opintojakson tavoite on antaa opiskelijoille parempi valmius osallistua yrityksen turvallisuuskulttuurin rakentamiseen yhteistyössä yrityksen johdon ja muun henkilöstön kanssa. 

Opintojen suorittaminen edellyttää verkko-opetukseen osallistumista ja opintojakson liittyvien tehtävien suorittamista.