Opintojakson sisältö:

- käsikirjoittamisen ja sisällöntuottamisen merkitys eri konteksteissa
- tarinallisen rakenteen ja juonen suunnittelu
- taustatutkimuksen merkitys ja luotettavien lähteiden tunnistaminen
- journalististen ja eettisten periaatteiden huomioiminen sisällöntuotannossa
- kestävä kehitys sisällöntuotannossa
- palautteen antaminen ja vastaanottaminen vertaisarvioinnin avulla.

Opintojakson osaamistavoitteet

Opiskelija tietää sisällön suunnittelun periaatteet erilaisiin mediaproduktioihin. Tietää taustatutkimuksen ja tiedonhaun merkityksen. Hän osaa tuottaa sisältösuunnitelmia ja toteuttaa niitä. Hän tuntee journalistisia ja eettisiä periaatteita. Hän tietää media-alaan liittyviä kestävän kehityksen periaatteita. Hän osaa antaa ja vastaanottaa palautetta sisällöistä.

Arviointiasteikko: 0-5 (hylätty - erinomainen)

Opintojakson arviointikriteeri, tyydyttävä (arvosana 1-2)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tarinallisen rakenteen ja juonen suunnittelun periaatteita. Hän tietää media-alaan liittyviä kestävän kehityksen periaatteita. Opiskelija tietää miten arvioidaan sisältökokonaisuutta ja osaa antaa siitä palautetta.

Opintojakson arviointikriteeri, hyvä (arvosana 3-4)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija osaa hyödyntää tarinallisen rakenteen ja juonen suunnittelun periaatteita. Hän tietää media-alaan liittyviä kestävän kehityksen periaatteita. Opiskelija osaa arvioidaan sisältökokonaisuutta ja osaa antaa siitä palautetta.

Opintojakson arviointikriteeri, kiitettävä (arvosana 5)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija osaa tarinallisia rakenteita ja juonen suunnittelun periaatteita, soveltaa niitä työskentelyssään. Hän tietää media-alaan liittyviä kestävän kehityksen periaatteita. Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ja analysoida kokonaisuutta ja antaa siitä rakentavaa palautetta.